מה שהופך את הדרכון הרומני לכל כך אטרקטיבי בקרב הישראלים הוא שלל היתרונות שהוא מביא איתו. בזכות הדרכון תוכלו לגור, ללמוד ולעבוד בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי. בנוסף לכך ניתן גם לקבל סבסוד אזרחי ללימודים במוסדות הלימוד השונים, להשקיע בנדל”ן וליהנות מתנאי מימון נוחים במיוחד. כמובן שגם בזכות הדרכון מתאפשרת כניסה לכל מדינות האיחוד האירופאי ללא צורך בויזה וללא שום הגבלת זמן!
ישראלים רבים כבר החלו להגיש מועמדות לדרכון רומני החל משנת 2007, כשרומניה הצטרפה לאיחוד האירופאי ופתחה את שעריה בפני כל אחת ממדינות האיחוד, אך לאחרונה הפך הדבר לפופולארי במיוחד בארץ.
מאז תקופת הקורונה התהליך מתבצע בצורה מקוונת. ההתנהלות אולי נראית קלה יותר ודורשת רק גישה לאינטרנט וזמן אך צריך לשים לב כיצד מבצעים זאת בצורה הטובה ביותר על מנת שהבקשה לא תיפסל מסיבה כזו או אחרת. לכן תמיד מומלץ להיעזר בעורך דין מנוסה מהתחום שמבין את החוק הרומני על בוריו בכל הקשור לכך.
מי שזכאי לאזרחות רומנית הם ילידי רומניה שלא שאיבדו את אזרחותם מעולם ובנוסף אליהם גם צאצאים של עד שני דורות קדימה. כלומר, הזכאים יהיו ילידי רומניה, ילדיהם ונכדיהם. מעבר לכך, גם תושבים שנולדו מחוץ לרומניה, כמו לדוגמא אזרחי ישראל, שהוריהם או הורי הוריהם היו אזרחי רומניה, זכאים גם הם לאזרחות. חשוב לציין שגם אזרחים שאיבדו את אזרחותם לאורך השנים, עדיין יכולים להגיש בקשה.

הבקשה לאזרחות של ילידי רומניה שאיבדו את האזרחות, תיבחן באופן פרטני – על פי החוק הרומני שהוחל באותה התקופה בה עזב מבקש האזרחות את רומניה. האוכלוסייה הזו כוללת בין השאר את ילידי רומניה שעלו לישראל לפני שנת 1950, שבהחלט יכולים להימצא זכאים לקבלת אזרחות.
תהליך קבלת האזרחות הרומנית נמשך בין שנה לשנתיים במהלכן תידרש גם נוכחות פיזית של מבקש האזרחות ברומניה בשלב מסוים. השלב הראשון בתהליך, הוא קבלת האזרחות, לשם כך יש לעמוד בתאני הסף שכבר ציינו: ילידי רומניה שלא שאיבדו את אזרחותם, וצאצאיהם – עד שני דורות קדימה. בשלב הזה צריך לספק כמה שיותר פרטים על הבקשה, וכן לצרף מסמכים רלוונטיים. לאחר הגשת הבקשה בודקים האם המבקש זכאי לאזרחות על פי החוק הרומני. אם נמצא שהמבקש זכאי לאזרחות, מתחילים תהליך במהלכו עומדים מול הרשויות ברומניה עד לקבל האזרחות.